Energiestrategie

Eerste versie LES is af

Beste inwoner,

 

De eerste versie van de Lokale Energie Strategie (LES) is af. We willen u eraan herinneren dat u de LES kunt bekijken en uw reactie kunt geven tot en met 7 maart 2024. Heeft u de LES al bekeken en uw reactie gegeven? Dan kunt u deze herinnering als niet verzonden beschouwen.

 

Waarom een reactie?

In oktober en november 2023 spraken wij een groot deel van u tijdens inwonersavonden en gesprekken op straat over het opwekken van duurzame energie in de gemeente. Bijvoorbeeld met windmolens en zonnepanelen. De opbrengst uit de gesprekken is verwerkt in de LES. Voordat we de LES presenteren aan de gemeenteraad, willen we u eerst de ruimte geven voor een reactie. Mochten de reacties aanleiding geven voor wijzigingen, worden er aanpassingen gedaan.

 

Hoe kunt u meedoen?

Lokale Energie Strategie storymap

U bekijkt de Lokale Energie Strategie hier online in de vorm van een storymap. Met de menubalk navigeert u door het digitale document. U kunt het hele document doorlezen, maar u kunt ook enkel het hoofdstuk ‘Onderzoek kansen zon en wind’ bekijken. Dat hoofdstuk gaat specifiek in op de opbrengst van alle inwonersavonden en gesprekken op straat.

 

Vragenlijst

Via de vragenlijst geeft u een reactie op de LES. In de vragenlijst delen we de uitkomsten van de gesprekken en vragen we of u zich herkent in de uitkomsten en of u nog aanvullingen heeft. Vraag 9 uit de vragenlijst geeft u de mogelijkheid om aanvullingen te doen op de overige onderdelen van de strategie.

 

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Dat ligt aan uw antwoorden. U kunt de vragen beantwoorden op een moment dat het u uitkomt. Het invullen van de vragenlijst is anoniem. Het onderzoek voldoet aan de privacy-wetgeving.

 

Wanneer u hieronder op ‘Start’ klikt, dan gaat u naar de vragenlijst.

 

Start

 

Heeft u hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het navigeren door de storymap? De Papierwinkel van de Driemaster (Clubhuis DOSR, Sportpad 17, 2377 PP Roelofarendsveen) biedt hulp tijdens het inloopspreekuur op woensdagochtend van 09:00 uur - 12:00 uur. Of maak een afspraak op het gemeentehuis (Westeinde 1, 2371 AS Roelofarendsveen). Mail voor een afspraak naar duurzaam@kaagenbraassem.nl of bel naar 071 332 72 72.

 

Doe mee en help ons aan waardevolle inzichten!

 

Met vriendelijk groet,

Inge Beelen
Adviseur Duurzaamheid
T: +31648133042

Team Duurzaamheid 
E: duurzaam@kaagenbraassem.nl

       

Westeinde 1 | 2371 AS | Roelofarendsveen

Liander  uitbreiding laagspanningsnet